Baby Guru live presentation ”Pieces”

Baby Guru live presentation ”Pieces”

 

Baby Guru live presentation ”Pieces”
+
BrightSide.

Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012
λίγα λογία για τους Baby Guru…
Baby Guru είναι οι: Prins Obi, King Elephant and Sir Kosmiche

Οι Baby Guru δημιουργήθηκαν από 3 παιδικούς φίλους, στα τέλη του 2009, σε ένα υπόγειο. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και καλλιεργούν μια εμμονή με την κληρονομιά του Krautrock, την ψυχεδελική μουσική και τα πειραματικά κρουστά της Αφρικής. Παραμένουν αθεράπευτα γοητευμένοι από την αναλογική ζεστασιά της πρώτο-electronica και την ωμή δύναμη του garage punk, ενώ επιδεικνύουν μια κινητήρια άποψη για το ρυθμό και τους στίχους που ακροβατούν ανάμεσα στον άκρατο στοχασμό και το ντανταϊσμό.
Πέρασαν το 2010 κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και προσφέροντας τα “Yogi Sister” EPs (vol.1 & 2), μια σειρά από πρωτόγονες ηχογραφήσεις τους, για δωρεάν download. Το 2011 επέστρεψαν δυναμικά με το ντεμπούτο album τους, ”Baby Guru”, που κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου από την Inner Ear. Παράλληλα έγραψαν το soundtrack για το θεατρικό έργο «Γιατί Σκότωσα Την Καλύτερη Μου Φίλη», σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν. Το δεύτερο album τους, “Pieces”, κυκλοφορεί από την Inner Ear τον Οκτώβριο του 2012…..
Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους και οι Baby Guru επιστρέφουν με καινούριο album, που έχει τον τίτλο “Pieces”. Ενάμισης χρόνος γεμάτος από live και κριτικές που τους χαρακτήρισαν ως το καλύτερο νέο ελληνικό συγκρότημα. Στο διάστημα αυτό, το τρίο των Prins Obi, King Elephant και Sir Kosmiche δεν έπαψε να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να παίζει μουσική. Οι Baby Guru βγάζουν τη γλώσσα στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε το πρώτο album, με τίτλο το όνομά τους και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν κι αγαπάνε, με σεμνότητα και απόλυτη αφοσίωση, υπογράφοντας για άλλη μια φορά την παραγωγή, την ενορχήστρωση και όλες τις ηχογραφήσεις του album.
Το album ανοίγει δυναμικά με το ξόρκι του “Necessary Voodoo” (Get away from your darkest times/there is a new thing going on…) και ακολουθούν στιγμές ηλεκτρισμένες και ατμοσφαιρικές, που συνθέτουν τη μουσική νιρβάνα του “Pieces” μέσα από 13 καλειδοσκοπικά κομμάτια. Ζεστοί και γήινοι τόνοι (The Things You Do, Last Summer), εντυπωσιακές φωνητικές αρμονίες (Naked Sun, Amaye), πολύχρωμη ψυχεδέλεια (Say, Say), αφηρημένη ομορφιά (Dolomite Jollity) και εθιστικά κρουστά (Children, Bog) χαρτογραφούν το ταξίδι της ακρόασης μέσα από μεγάλους δρόμους και μυστικά μονοπάτια. Ένα ταξίδι άλλοτε τεμπέλικα ηλιόλουστο (For Trish) κι άλλοτε υποβλητικά σκοτεινό (The Letter, Cyclamen Persicum), με τις προσωπικές ιστορίες της μπάντας να ανακατεύονται μαγικά με μια ενέργεια από άλλες εποχές, που έχουν κάτι από τον μεσαιωνικό μυστικισμό του Chaucer και τον παγανισμό του Thoreau. Άλλωστε το παρόν των Baby Guru βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε δυο μουσικές αιωνιότητες: αυτή του παρελθόντος και εκείνη του μέλλοντος. Οι πλούσιες μουσικές τους επιρροές (από Can μέχρι Mike Oldfield και από Aphordite’s Child μέχρι Syd Barrett) αναβιώνουν ενδυναμώνοντας τους δεσμούς τους με τη μουσική, ενώ μετά από ένα ντεμπούτο album όπου οι κιθάρες έλαμψαν με την απουσία τους, εδώ η μπάντα ανανεώνει την πίστη της στην κιθάρα με τις ευλογίες του Jimi Hendrix.
Το Pieces κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από την Inner Ear.
Kριτικές από τον τύπο :
”οι Baby Guru ήρθαν για να μείνουν και μ’ αυτό το άρτιο μουσικό σύνολο τραγουδιών αποδεικνύουν ότι επάξια δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια γύρω από το όνομά τους.’’ “Noizy”
”Το “Pieces” είναι ένα album μέσα στην ντάγκλα. Έχει ένα ευφορικό let-it-go στην καρδιά του που σε κάνει να το απολαμβάνεις με όλη την καλή σου διάθεση, αυτή τη γαλαντόμα γενναιόδωρη αραχτή και ίσως λίγο βουκολική ξάπλα που σου έχει λείψει.’’ “Jumping Fish”
”Τον αρχικό ενθουσιασμό της πρώτης ακρόασης του Pieces ακολουθεί ένας δεύτερος, ακόμα μεγαλύτερος’’ “Crackhitler”

Tιμές εισιτηρίων :
Προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης :
Lotus Record Store / Ticket House / Rover Bar / Stereodisc

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
BrightSide. Copyright © 2018. All Rights Reserved.