Indie Fest (#if) – Stay young, stay indie!

Indie Fest (#if)

Stay young, stay indie!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γαία Live

Doors open: 20:00, entrance fee: 3€

 

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στο Γαία Live διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Indie Fest (#if), με στόχο να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει το indie μουσικό δυναμικό της πόλης. Μία νέα πλατφόρμα συνάντησης και μουσικής συνεργασίας προσφέρει την ευκαιρία στα συγκροτήματα, που είτε δεν έχουν δική τους δισκογραφία, είτε είναι περιορισμένα από τα εμπορικά ζητούμενα συναυλιακών χώρων, να παρουσιάσουν ζωντανά τον ήχο τους και να αποδείξουν πως η indie σκηνή τη πόλης είναι ισχυρή και ηχηρή. Tρεις μπάντες, οι BrightSide, οι Jake Lake και οι The Finger ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία τρίωρη ζωντανή εμφάνιση. Θα ακολουθήσει Dj set.

 

 

Stay young, stay indie!

Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

21.00 : Τhe Finger

22.00 : BrightSide

23.00 : Jake Leg

24.00 : After-show dj party

 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2011

Είσοδος: 3 ευρώ

Γαία Live Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα

T.2310513654

 

Indie Fest (#if)

Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από τους BrightSide διαπιστώνοντας τις δυσκολίες στην αναζήτηση κατάλληλων συναυλιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και συνειδητοποιώντας την έλλειψη συνοχής στην τοπική indie μουσική σκηνή. Με την προοπτική να καθιερωθεί ως θεσμός, που θα συγκεντρώνει τόσο τα ανεξάρτητα συγκροτήματα όσο και τους πολυάριθμους ακροατές και υποστηρικτές του ευρύτερου μουσικού είδους που εντάσσεται στην indie ιδεολογία, το Indie Fest (#if) διοργανώνεται για πρώτη φορά την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Γαία Live. Μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να επεκταθεί και εκτός Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις και φιλοξενώντας συγκροτήματα και από ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Info:

facebook.com/if.IndieFest

if.indiefest@gmail.com

 

 

Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο πρώτο Indie Fest (#if) Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο ΓαίΑlive:

 

BrightSide

 Οι BrightSide σχηματίστηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη και αποτελούνται από τους Κωνσταντίνο Σκαρλάτο (φωνητικά, κιθάρες), Νέστορα Μπανανή (κιθάρες), Θάνο Καραπάντσιο (μπάσο) και Miles Λάππα (ντραμς, κρουστά). Ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, η απαρχή της μπάντας σηματοδοτήθηκε από μία ακουστική εμφάνισή τους το Φλεβάρη 2010. Έχοντας αφιερώσει αρκετό χρόνο διασκευάζοντας αγαπημένους τους καλλιτέχνες, οι BrightSide πλέον δουλεύουν πάνω σε δικές τους συνθέσεις, οι οποίες σύντομα θα κυκλοφορήσουν στο πρώτο τους EP.

facebook.com/brightsidetheband

myspace.com/brightsidetheband

twitter.com/BrightSidedot

 

Jake Leg

Οι Jake Leg αποτελούν μέρος της alternative/indie rock σκηνής της Θεσσαλονίκης ήδη από το καλοκαίρι του 2005. Τα μέλη του συγκροτήματος, Τόλης Βαβάλας (φωνητικά), Μπάμπης Καλυβιανάκης (κιθάρες), Μάκης Γεωργίου (μπάσο) και Άγγελος Σιδερίδης (τύμπανα) ξεκίνησαν να δουλεύουν σε δικά τους κομμάτια ηχογραφώντας το 2006 το πρώτο τους demo και συνέχισαν να δουλεύουν σε δικό τους υλικό διαμορφώνοντας το δικό τους ξεχωριστό ήχο. Το 2008 με παραγωγό τον Νικόδημο Τριαρίδη ξεκίνησαν στα RunDevilRun Studios το πρώτο μέρος των ηχογραφήσεων για το CD τους, που θα κυκλοφορήσει σε δική τους, ανεξάρτητη παραγωγή.

jakeleg.wordpress.com

facebook.com/jakeleg

myspace.com/thejakeleg

 

Τhe Finger

Οι Finger ανήκουν στη νέα indie rock σκηνή της Θεσσαλονίκης, αριθμώντας 5 μέλη: Λία Σιούτη, Σωτήρης Νούκας, Σάκης Αζάς, Νικος Ντίτσιας, Ανδρέας Χαραλάνης. Όλα τα μέλη πριν από τον σχηματισμό της μπάντας, είχαν ήδη δουλέψει μαζί σε αρκετά μουσικά projects. Ο ήχος τους είναι βαθιά επηρεασμένος από τη βρετανική ροκ σκηνή, αλλά οι επιρροές του κάθε μέλους ξεχωριστά ποικίλλουν. Το ντεμπούτο single τους “Die! Die Superhero!”, ένα άκρως δυνατό και ραδιοφωνικό κομμάτι, κυκλοφόρησε διαδικτυακά μέσω της Interscope Digital Distribution, σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα παγκοσμίως, όπως Amazon, iTunes, 7digital κτλ. Οι Finger το διάστημα αυτό, βρίσκονται στο στούντιο, ηχογραφώντας τα κομμάτια του επερχόμενου άλμπουμ τους.

facebook.com/thefingerband

thefingerband.wordpress.com

myspace.com/the.finger

 

Με την ευγενική υποστήριξη των:

www.rockradio.gr

www.fuctart.gr

www.stardustradio.gr

www.upnloud.gr

www.neolaia.gr

www.musicity.gr

www.mosquitoradio.gr

www.stereoworld.gr

www.moodradio.gr

www.publicstage.gr

www.rockarolla.eu

www.rockandroll.gr

www.museekart.com

www.bleepradio.gr

www.texnospito.gr

www.hot1012.gr

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#100) Object does not exist, cannot be loaded due to missing permission or reviewable feature, or does not support this operation. This endpoint requires the 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature or the 'Page Public Metadata Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages, https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#page-public-metadata-access for details.
Type: OAuthException
Code: 100
Please refer to our Error Message Reference.

Twitter

  • 54 years ago

Instagram

Spotify

BrightSide. Copyright © 2018. All Rights Reserved.