Your Ticket, Please. Music Festival

“Your Ticket, Please. Music Festival”

Η “Επί Σκοπόν” διοργανώνει και σας προσκαλεί στο “Your Ticket, Please. Music Festival” το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο “Φίξ In Art” (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη).
Ένα φεστιβάλ -μουσική κολεκτίβα- με 6 μουσικά συγκροτήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης τα οποία θα συνδυαστούν, δημιουργώντας μια πολύωρη, δυναμική και πλούσια μουσική σκηνή σε ρυθμούς Balkan, Folk, Funk, Blues, Rock και Indie Rock όπως επίσης Jazz και Rock ‘n’ Roll.

 


Μουσικά διαλείμματα και after DJ party με τους “Gypsy Hand” σε Balkan και Swing ρυθμούς!
Crew staff (performance act): Η θεατρική ομάδα “Πέρα Δώθε”.
Το φεστιβάλ ξεκινά στις 21:00.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Εισιτήριο: 5€ (Με μπύρα ή κρασί)

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα ανοίγουν οι “De La monsieur…” με τους Δημήτρη Καραχαλίδη (κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνητικά) και Λάζαρο Ιωαννίδη (κιθάρα, σαξόφωνο, φωνητικά) σε Alternative Funk, Folk και Blues ρυθμούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά ανεβαίνουν στην σκηνή οι “Algorythmics” μία νεοσύστατη μπάντα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τους:
Μάρκο Βαλαβάνη: Τραγούδι, Κιθάρα
Dr. Al: Piano, Rhodes, Hammond
Bob Ιωαννίδη: Τύμπανα, Κρουστά
Το είδος μουσικής που κυμαίνεται η μπάντα είναι το Blues, Rock, Funk, Folk, Rock ‘n’ Roll με αρκετή γεύση από Jazz. Όλο το ρεπερτόριο της μπάντας είναι διασκευασμένο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, παίζοντας πολύ με την μαγεία του ρυθμού και την δεξιοτεχνία του πιάνου, καθώς και με την ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής αφήνοντας μια πιο folk-fusion αίσθηση στον ακροατή.

 

 

 

 

Στη συνέχεια τον μουσικό λόγο έχουν οι “Ούτε Σπόντα” (ιδρυθέντες την άνοιξη του 2008) το μουσικό ταξίδι των οποίων, βασισμένο στον ελληνικό στίχο, εκτείνεται από τη Λατινική και Κεντρική Αμερική μέχρι τα Βαλκάνια, εμπεριέχοντας και αρκετές δικές τους συνθέσεις. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από πολύ κέφι, χορευτική διάθεση αλλά δίνουν και τροφή για σκέψη.
Η μπάντα αποτελείται από τα εξής μέλη:
Tζίνα Μιξαφέντη: Φωνή
Χρήστος Παπαδόπουλος: Κλαρινέτο, Φωνή
Γιάννης Παπαγεωργίου: Κιθάρα, Φωνή
Αστέρης Τσαλίκης: Ακορντεόν, Πλήκτρα
Δημήτρης Ζαχαράκης: Κρουστά
Δαμιανός Κοσμάς Ρούσσος: Μπάσο, Φωνητικά
Άκης Αμανατίδης: Τύμπανα

 

 

Στην αρχή του 2ου μέρους του μουσικού προγράμματος εμφανίζονται οι “Brightside” ένα ελληνικό Indie Rock συγκρότημα που σχηματίστηκε, ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, το φθινόπωρου του 2009 στην Θεσσαλονίκη. Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η New Wave, Post-Punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της, με τις Indie Rock μπάντες των ’00s. Το Νοέμβριο του 2012, οι BrightSide κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕP. Τον Ιανουάριο του 2012 υλοποίησαν την από καιρό ιδέα τους για ένα φεστιβάλ για τις Ιndie μπάντες της Θεσσαλονίκης. Έτσι γεννήθηκε το #if (Indie Fest) το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία στο GaiAlive.

Η σύσταση του σχήματος είναι:
Κωνσταντίνος Σκαρλάτος :φωνητικά, κιθάρες
Νέστορας Μπανανής: κιθάρες
Miles Λάππας: ντραμς, κρουστά
Θάνος Καραπάντσιος: μπάσο

 

 

 

Ακολουθούν οι “Influenza” μια πενταμελής φοιτητική μπάντα που έχει ως στόχο να πέρνα καλά γράφοντας τη δικιά της μουσική και να συμμετέχει σε μουσικά δρώμενα, όντας μια παρέα πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή. Κινούνται στα πλαίσια των Blues και του Rock ‘n’ Roll, δεχόμενοι επιρροές από τη Funk και τη Swing.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Απόστολος Τρικκαλιώτης: Κιθάρα, Φυσαρμόνικα, Φωνή
Αλέξανδρος Σχοινάς: Τύμπανα, Φωνητικά
Απόστολος Μητακίδης: Φωνή
Βαγγέλης Σκούπρας: Ηλεκτρικό Μπάσο
Γιώργος Φακαλής: Τενόρο Σαξόφωνο

 

 

 

 

 

Το Live μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ κλείνει το τετραμελές Alternative/Indie Rock συγκρότημα “The Rundays” (πρώην “Mind The Gap”) το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2012 και το απαρτίζουν οι:

Γιώργος Κυτίδης: Ηλεκτρική Κιθάρα, Φωνή
Αλέξης Ελευθεριάδης: Ηλεκτρικό Μπάσο
Θανάσης Παπαδόπουλος: Ηλεκτρική κιθάρα
Σταύρος Κορτέσας: Τύμπανα

Links

Facebook Event

Επί Σκοπόν

Algorhythmics

Ούτε Σπόντα

BrightSide

Influenza

The Rundays

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#100) Object does not exist, cannot be loaded due to missing permission or reviewable feature, or does not support this operation. This endpoint requires the 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature or the 'Page Public Metadata Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages, https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#page-public-metadata-access for details.
Type: OAuthException
Code: 100
Please refer to our Error Message Reference.

Twitter

  • 54 years ago

Instagram

Spotify

BrightSide. Copyright © 2018. All Rights Reserved.